Voor 22:30 uur besteld, dinsdag in huis
 • Voor 22:30 uur besteld, dinsdag in huis
 • Discreet verpakt en bezorgd
 • Klanten geven ons een 9.0
 • OUTLET
  kortingen tot wel 76% >
  OUTLET
  kortingen tot wel 76% >
  Pabo.be

  Heb je vragen?
  We helpen je graag!

  10 handige stappen voor iedereen die voor het eerst met BDSM wil experimenteren

  Veel stelletjes willen een kinky kant van seks ontdekken – BDSM – maar hebben misschien nog twijfels. Als jij een nieuwkomer bent op het gebied van kink dan is er een logische reden om te twijfels te hebben. Als er een kleine miscommunicatie is tussen jou en je partner, kun je elkaar verwonden of je relatie schaden. Daar staat tegenover dat stelletjes er ook veel aan kunnen hebben om samen nieuwe kanten van hun seksualiteit te ontdekken.

  Wat is BDSM?

  De letters BDSM staan voor veel verschillende dingen, afhankelijk van aan wie je het vraagt. De meest voorkomende en brede definitie van BDSM is Bondage en Discipline, Dominantie en Submissie, Sadisme en Masochisme. Het is een brede, overkoepelende term waar een grote verscheidenheid aan activiteiten onder vallen die volwassenen vrijwillig ondergaan om hun seksualiteit verder te onderzoeken. Het kan om iets simpels gaan, zoals lichte bondage of een erotische spanking sessie, of meer gevorderde BDSM zoals hangbondage en het gebruik van zwepen.

  Voordat je aan het stappenplan op deze pagina begint, kan het wellicht handig zijn om te kijken of jij en partner al wat BDSM attributen willen aanschaffen. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze Secret Pleasure Chest met een variatie aan BDSM speeltjes om uit te proberen. Beginnen jij en je partner liever iets simpeler? Kijk dan eens naar deze boeienset voor handen en voeten.

  Voor degene die geïntrigeerd is, maar wellicht nog twijfelt, hier een 10-stappenplan over hoe je de opwindende wereld van bondage binnen kan stappen.

  DE EERSTE STAPPEN OM DEZE KINKY WERELD TE ONTDEKKEN

  1. Onderzoek je fantasieën en benoem je verlangens

  Fantasieën maken deel uit van je erotische verbeeldingskracht en zijn in staat om je seksuele opwinding te stimuleren. In je fantasieën zijn er geen grenzen en gevolgen, maar in het echte leven natuurlijk wel. Laat daarom je fantasie de vrije loop, maar bedenk goed wat je echt wilt in jouw seksleven.

  2. Besluit wat voor soort erotische energie je wilt onderzoeken

  Als je eenmaal een idee hebt wat jouw echte verlangens zijn, zorg er dan voor dat je weet naar wat voor soort erotische energie je verlangt. Erotische energie is de motivatie en het doel achter een seksuele daad. Een simpele kus bijvoorbeeld kan romantisch voelen of ruig, afhankelijk van welke energie je met je meebrengt. Als je begint met het ontdekken van intensere seksuele ervaringen, zoals spanking of bondage, dan is het belangrijk dat je precies weet wat voor soort erotische energie je wilt beleven. Een erotische spankingsessie kan lief en zacht voelen of dominerend en ruig. Als je je partner vraagt om spanking dan krijg je misschien niet altijd wat je wilt, maar als je precies uitlegt wat je verwacht, dan kunnen jullie allebei relaxed iets nieuws proberen en heb je een veel grotere kans dat je de seksuele ervaring krijgt waar je echt naar verlangt.

  3. Bespreek ideeën met je partner

  Ga voordat je begint op een date en bespreek in details wat jullie samen willen ervaren. Dit gesprek is ook zeer geschikt als voorspel. Stel veel gedetailleerde vragen en ben bereid om eerlijk je verlangens uit te spreken, wat je wel en niet wilt en welke sensaties je wilt voelen. Als je hier niet eerlijk over kunt of durft te zijn dan ben je er waarschijnlijk nog niet klaar voor om het te proberen. Als je eenmaal alles hebt besproken, is het veel makkelijker om elkaars wensen te vervullen zonder dat er iemand gewond raakt.

  4. Kies 1 avontuur per keer

  Veel mensen die beginners zijn op het gebied van BDSM maken de fout om heel veel nieuwe dingen in een keer uit te proberen. Dit maakt het moeilijk om uit te vinden wat je fijn vindt. Voeg elke keer een nieuwe element toe, zodat je duidelijkheid hebt over wat werkt en wat niet. Probeer bijvoorbeeld eerst eens een erotische spanking sessie. Als je dit fijn vindt, kun je wat lichte bondage toevoegen of bijvoorbeeld verbale discipline. Elk element voegt een nieuwe laag van opwinding en risico toe, dus probeer niet meer dan een nieuwe ervaring per keer en bouw zo je toekomstige kinky avontuurtjes op uit alle elementen die je hebt geprobeerd en een succes waren.

  5. Geef je grenzen aan

  Het is essentieel om elke keer als je samen met je partner BDSM verder gaat ontdekken, je grenzen aan te geven. Jullie moeten allebei weten wat wel en niet gaat gebeuren. Het is dan veel makkelijker om je relaxed te voelen tijdens nieuwe sensaties, en je over te geven aan het gevoel als je je geen zorgen hoeft te maken over wat er daarna komt. Dus als je een erotische spanking sessie uitprobeert, wees er dan 100% zeker van, voor welke andere activiteiten je open staat. Wil je seksuele stimulatie voor, tijdens of na het spanken? Is het oké als je partner aan je haar trekt? Hoe mag je partner je noemen? Wat wil je niet horen als je geliefde je aan het spanken is? Geef duidelijk je grenzen aan en blijf daarbij. Je kunt later altijd nog je grenzen verschuiven. Bouw vertrouwen op tussen jullie beide door binnen de gestelde grenzen te blijven.

  6. Doe het rustig aan

  Bij diegenen die nieuw zijn in de wereld van BDSM heerst vaak de verleiding om meteen de meest ruige sensaties te proberen. Bouw langzaam intensiteit op en er is veel minder kans dat iemand gewond raakt. Het maakt niet uit wat voor activiteit je aan het ontdekken bent, doe het langzaam aan en let goed op bij elk onderdeel. Het is beter dat je aan het einde meer wilt dan dat je te veel te snel hebt gedaan. Als je niet zeker weet hoeveel intensiteit je partner wil, gebruik dan een schaal van 1 tot 10, waarbij 1 “heel zachtjes” is en 10 “zoveel als ik aankan!” Je kunt op elk moment even vragen of jouw spanking aanvoelt als een 3 of een 8. Na verloop van tijd zullen jullie allebei nog beter in staat zijn om helder te communiceren.

  7. Bespreek je avontuur na afloop

  Geniet van de nawerking en neem dan de tijd om elkaar te vragen hoe jullie ontdekkingstocht verliep. Soms is het logischer om na een paar uur een gesprek te hebben, soms pas na een dag. Vergeet niet om te vragen “wat had het nog beter kunnen maken?” Bij deze vraag krijg je het soort feedback dat je steeds meer voldoening zal geven tijdens de seks. Accepteer dat jullie beiden nieuw zijn in de wereld van BDSM en dat jullie nog veel moeten leren. Maak gebruik van positieve feedback en kijk dan wat er de volgende keer gebeurt.

  8. Kijk en leer

  Als BDSM nieuw voor je is dan kan het bezoeken van een BDSM-conferentie of een “play party” een bepaald gevoel van comfort en verheldering geven door andere mensen te observeren tijdens een BDSM-sessie. Je zult zien hoeveel mogelijkheden er zijn en als je goed let op wat jou zal opwinden, kun je veel over jezelf leren. Veel BDSM conferenties geven workshops waar je nieuwe vaardigheden kunt leren in een veilige omgeving.

  9. Zeg nooit nooit

  Begin langzaam, maar hou je opties open. Veel BDSM-activiteiten zien er veel intenser uit dan ze voelen. Piercing is bijvoorbeeld iets waar veel mensen bang voor zijn, maar het kan heel ontspannend en pijnloos zijn. Blijf ruim denken, probeer niet meer dan 1 nieuwe activiteit per keer en zeg nooit nooit.

  10. Geniet van het avontuur

  Het is makkelijk om overweldigd te raken als je een BDSM-beginner bent. Zie het als het onderzoeken van jouw seksualiteit, jouw verlangens en geniet van elke nieuwe stap. Seksualiteit is iets wat steeds weer verandert. We hebben verschillende dingen nodig tijdens verschillende fases in ons leven en het proces van jezelf ontdekken als een seksueel wezen gaat altijd door. Voornamelijk in lange-termijn-relaties kan nieuwsgierigheid en onderzoek heel belangrijk zijn om je seksleven spannend en bevredigend te houden.

  Meer weten over BDSM?

  Waarom zijn koppels geïnteresseerd in BDSM en wat houden de individuele principes nou eigenlijk in? Wij vertellen je graag meer wat BDSM precies is en waarom koppels geïnteresseerd zijn om hiermee te beginnen. Daarnaast hebben we een selectie gemaakt met de beste BDSM producten die je kunt gebruiken bij je eerste stappen in de wereld van BDSM.