Voor 23:30 uur besteld, woensdag in huis
 • Voor 23:30 uur besteld, woensdag in huis
 • Discreet verpakt en bezorgd
 • Klanten geven ons een 8.9
 • OUTLET
  kortingen tot wel 76% >
  OUTLET
  kortingen tot wel 76% >
  Pabo.be

  Heb je vragen?
  We helpen je graag!

  Deze erotische films en series moet je gezien hebben

  Een stomend avondje op de bank? Erotische content steeds populairder

  De laatste jaren is er een duidelijke toename te zien in de populariteit van films en series die seksualiteit en/of erotiek als belangrijk thema hebben. Dit komt vooral doordat je deze content nu heel makkelijk kan vinden op streamingdiensten als Netflix en Videoland. Waar vroeger erotische films en series alleen te zien waren op specifieke, moeilijk toegankelijke platforms, zijn ze nu gemakkelijk te vinden en te streamen.

  De toegenomen toegankelijkheid heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen erotische films en series gaan kijken. Daarnaast is er een groeiende acceptatie en van seksueel expliciete beelden in de samenleving en media waar te nemen. Dit heeft ertoe geleid dat er meer programma's over seks op televisie te zien zijn, zoals bijvoorbeeld ‘Spuiten en Slikken’ in Nederland. Waar het vroeger taboe was om openlijk te praten over seksualiteit, is dat tegenwoordig gelukkig steeds minder het geval. Door deze openheid voelen mensen zich steeds comfortabeler om erotische films en series te kijken en wordt het genre steeds populairder.

  Vanwege de groeiende vraag naar deze content, heeft Pabo onlangs onderzoek gedaan naar de populairste erotische series en films van dit moment.


  Onderzoek populairste erotische series en films

  Om te kijken welke erotische series en films het afgelopen jaar het meest in de smaak vielen, hebben we ons onderzoek gebaseerd op het maandelijkse zoekverkeer naar deze content op populaire zoekmachines als Google. Daarnaast hebben we gekeken naar de toename in Instagramfollowers van de acteurs en actrices die in deze series en films spelen. Eén ding is duidelijk: er blijkt veel behoefte te zijn aan informatie over erotische films en de acteurs en actrices die hierin spelen.

  We willen graag onze bevindingen met jullie delen, zodat jullie kunnen genieten van de leukste en meest populaire films en series op dit moment. Ben je op zoek naar een spannende film of serie om te streamen of bang dat je de afgelopen tijd iets gemist hebt? Lees dan snel verder!

  1. 365 Days

  365 Days is een Poolse film uit 2020 die het verhaal volgt van Laura, een jonge vrouw die wordt ontvoerd door Massimo, een lid van een Italiaanse misdaadfamilie. Massimo geeft Laura 365 dagen om te beslissen of ze van hem wil houden. De film is bekend om zijn seksuele expliciete scènes en heeft een reputatie gekregen als een soort ‘softporno’. Het is belangrijk om te vermelden dat de film seksuele intimidatie en misbruik als romantisch en verleidelijk presenteert, wat kritiek heeft opgeleverd bij sommige kijkers en critici.

  De film werd direct na het uitkomen enorm populair, vooral onder jonge kijkers. Het werd een van de meest bekeken films op Netflix in verschillende landen. Ook leidde de film tot een toename van het aantal Google-zoekopdrachten voor de term 'Stockholm-syndroom', wat verwijst naar een emotionele toestand waarbij slachtoffers van ontvoeringen of gijzelingen sympathie kunnen ontwikkelen voor hun ontvoerder of gijzelnemer.

  Door de enorme belangstelling besloot Netflix groen licht te geven voor twee sequels van de Poolse film: This Day en The Next 365 Days. Dit jaar werd er alleen al in Nederland maandelijks 40.500 keer naar de filmreeks gezocht.

  • Op het moment dat de eerste film uitkwam werd er in dezelfde maand maar liefst 109.530 keer naar de film gegoogeld.
  • Bij de tweede film was dit 71.931 keer. De film heeft hoofdrolspeelster Anna-Maria Sieklucka geen windeieren gelegd: na het uitkomen van 365 Days is haar Instagramaccount met 5 miljoen volgers gestegen.
  • Ook mannelijke hoofdrolspeler Michele Moronne kan op veel meer volgers rekenen. Na het uitkomen van de tweede film is zijn volgersaantal met 15 miljoen gestegen.

  Conclusie: 365 Days was dit jaar veruit de populairste filmserie met een seksueel thema. Als je het Poolse romantische drama nog niet hebt gezien, is het tijd om daar verandering in te brengen!

  De nieuwste 365 Days trailer

  De After film trailer

  Sex/Life trailer


  2. Fifty Shades of Grey

  Fifty Shades of Grey kwam uit in februari 2015 en was een van de meest succesvolle films van dat jaar. De revolutionaire film opende de deur voor erotische films en series om mainstream te worden. Het verhaal draait om de jonge Anastasia Steele, die voor haar schoolkrant een interview doet met de aantrekkelijke en mysterieuze miljardair Christian Grey. Tijdens het interview wordt ze meegesleurd in Grey's seksuele universum, vol met BDSM-relaties, machtsverhoudingen en verboden verlangens. Fifty Shades of Grey is gebaseerd op de bestseller romans van E.L. James en de film en de boekenreeks zijn wereldwijd enorm populair geworden.

  Het verhaal en de personages hebben nog steeds een grote aantrekkingskracht op veel mensen. Ook dit jaar werd er in Nederland nog massaal naar de serie en de hoofdrolspelers gezocht:

  • De eerste film heeft had in 2022 nog 14.800 maandelijkse zoekopdrachten.
  • Hoewel Dakota Johnson (Anastasia Steele) met 5 miljoen Instagramvolgers nog steeds enorm populair is, moet ze het wel afleggen tegen de maar liefst 15 miljoen volgers van acteur Michele Moronne uit 365 Days.

  Opvallend feitje: hoofdrolspeelster Dakota Johnson is een stuk populairder op Google (40.500 zoekopdrachten per maand) dan haar mannelijke tegenspeler, maar naar Christian Grey wordt in Nederland toch maandelijks 1.900 keer gezocht.

  3. After

  After is een erotische film serie gebaseerd op de populaire boeken van Anna Todd. De films volgen het verhaal van Tessa Young, een jonge vrouw die naar college gaat en verliefd wordt op Hardin Scott, een knappe, maar problematische man. De films bevatten expliciete seksscènes en hebben daarom een 18+ rating gekregen.

  De eerste film in de serie, getiteld 'After', werd uitgebracht in 2019 en was een commercieel succes. De film bracht wereldwijd meer dan $70 miljoen op en leidde tot een aantal vervolgfilms, waaronder 'After We Collided' en 'After Ever Happy'. De films zijn populair onder jonge volwassenen en zijn beschikbaar op streaming platforms zoals Netflix. Er wordt alweer reikhalzend uitgekeken naar het vijfde deel 'After Everything', dat ergens dit jaar op Netflix zal verschijnen.

  Ook in Nederland zijn de films in de smaak gevallen. De zoekopdracht ‘After film’ telt maandelijks 6.600 zoekopdrachten dit jaar. Ook bij deze serie heeft de mannelijke lead Hero Fiennes Tiffin meer volgers dan de vrouwelijke lead. Hij telt bijna het dubbele (4 miljoen vs. 7 miljoen). Mogelijk zijn deze ‘steamy’ mannen toch spannender om te volgen dan de vrouwen?


  4. Sex/Life

  Erotische series en films doen het goed bij het publiek. Niet zo gek dat Netflix zijn eigen serie wou hebben. Het populaire streamingdienst bracht de serie Sex/Life uit tijdens de coronapandemie, toen mensen meer tijd thuis doorbrachten dan ooit tevoren. De show is een enorm succes geweest en boeide het publiek met zijn dramatische plot en unieke kijk op relaties. De scène waarin mannelijk acteur (Adam Demos) volledige naakt te zien was kon op veel aandacht rekenen en heeft zeker bijgedragen aan de populariteit van de filmserie.

  Deze exclusieve Netflix-serie volgt het verhaal van een vrouw van in de veertig die de complexiteit van relaties en seks verkent, terwijl ze haar gezinsleven in balans probeert te houden. Met Sarah Shahi als Billie Connelly in de hoofdrol, werd deze populaire show al geprezen om zijn eerlijke en openhartige weergave van de hedendaagse vrouwelijke seksualiteit.

  De serie volgt Billie's reis terwijl ze een affaire begint met een jongere man en thema's onderzoekt als romantische liefde, vriendschap en seksueel verlangen. De show bevat ook sterke ondersteunende uitvoeringen van andere bekende acteurs, waaronder Adam Demos en Blair Underwood. Met zijn intrigerende premisse en met sterren bezaaide cast is Sex/Life een van de meest besproken Netflix-exclusives van het afgelopen jaar. Wat ons betreft zeker het kijken waard!